Netwerkbijeenkomst Jongerenwerk

10-10-2023 10:00
Nieuw-Eyckholt Heerlen

Jongerenwerkers zijn de spil in de wijk als het gaat om het verbinden van jongeren met hun omgeving. Een goed contact met jongeren en diverse anderen ligt dan ook voor de hand. Minder vanzelfsprekend is de verbondenheid tussen jongerenwerkers onderling. Die verbondenheid heeft te leiden gehad onder Corona en heeft last van de huidige krapte op de arbeidsmarkt.

Naar aanleiding van de behoefte van een aantal jongerenwerkers om hun netwerk op te frissen of uit te breiden organiseert de Werkplaats Sociaal Domein ZUYD een bijeenkomst om Limburge jongerenwerkers met elkaar in contact te brengen. Hierbij zal Evelien Nijland haar visie geven op het beroep van jongerenwerker en gaan we daarover met elkaar in gesprek. Er is aandacht voor de verwachtingen die er liggen naar jongerenwerkers toe en hoe we ons daartoe moeten verhouden. Hierbij valt te denken aan thema’s als veiligheid en participatie. Wat is onze missie, wat past er wel en niet in en hoe gaan we om met dat appél dat overheid en samenleving op ons doen?

De bijeenkomst vindt plaats op dinsdag 10 oktober van 10:00 tot 12:00 uur bij Hogeschool ZUYD in Heerlen, locatie Nieuw-Eyckholt in ruimte C.2.101

Aanmelden kan bij joost.weling@zuyd.nl