Symposium: Samen Doorpakken in het Sociaal Domein

31-05-2023 13:30
Sittard

Op 31 mei van 13.30-20.30 uur vindt het Symposium: “Samen Doorpakken in het Sociaal Domein” plaats.

Het sociaal domein verenigt zich! Op 31 mei vindt het middag/avond symposium ‘Samen Doorpakken’ plaats, georganiseerd door en voor de opleiding Social Work, Lectoraat Sociale Integratie en al hun samenwerkingspartners. Deze dag vormt tevens de aftrap van de Werkplaats Sociaal Domein Zuyd 2023 – 2026.

Doel van de middag/avond? Iedereen samenbrengen die in het sociaal domein werkt of daar als burger mee te maken heeft. Om van elkaar te leren, en om allianties te vormen waardoor we als sociaal domein sterk staan in de opgaven waarmee de samenleving geconfronteerd wordt. En het zal niemand ontgaan zijn dat deze opgaven groot zijn: armoede, groeiende ongelijkheid, spanningen tussen burgers, onzekerheid over de toekomst van jongeren. Wat hebben we als (toekomstige) professionals in het sociaal domein nodig om hierin het verschil te kunnen maken? Hoe betrekken we daar op een goede manier burgers zelf bij? En hoe maken we ons sterk om niet alleen onze beroepspraktijk, maar ook sociaal beleid rechtvaardiger te maken?

Complexe vragen, waarop we deze middag uiteraard ook geen pasklaar antwoord zullen vinden. Maar wel kunnen we elkaar vinden, kennis uitwisselen, expertise vergroten en ons samen sterk maken om te kunnen doorpakken in het sociaal domein! 

We hebben daarom een interactief en inspirerend programma voor u samengesteld, met sprekers en proeverijen/workshops over thema’s als armoede, ongelijkheid en het belang van ervaringskennis. Ook presenteren de leerateliers van de Werkplaats Sociaal Domein zich en gaan we daarin met professionals aan de slag over deze – en andere – thema’s.  

De officiële uitnodiging is verzonden en zit in uw mail, reserveer deze middag/avond dus graag in uw agenda! Geen uitnodiging met aanmeldlink ontvangen? Meld je dan hier aan!

Wilt u ook via een nieuwsbrief op de hoogte worden gehouden van onze activiteiten en kennisagenda? Stuur dan een bericht aan nicole.pelzer@zuyd.nl.