Theatervoorstelling en een ontmoetingsmarkt in het Toon Hermans Theater in Sittard.

26-05-2024 15:00
Toon Hermans Theater, Sittard

Het Leeratelier Veerkracht en onmacht in gemeenschappen is verbonden aan de Coalitie Samen Sterk tegen eenzaamheid Sittard-Geleen. Deze coalitie organiseert op 26 mei van 15.00-18.00 een theatervoorstelling en een ontmoetingsmarkt in het Toon Hermans Theater in Sittard.

De theatervoorstelling (15.00-16.00) Sterrelicht is een pijnlijk actueel verhaal over eenzaamheid. Maar ook een verhaal over hoop en gezelligheid. En over verbonden zijn en elkaar ontmoeten in warme buurten en open instellingen. 

Een tuinbank naast een appelboom is de centrale plek. Een plek van ontmoeting, symbool van verbinding en groei. De voorstelling geeft een inkijkje in het leven van mensen die verbonden zijn met het verpleeghuis: een verpleger, een activiteitenbegeleider, een bewoner, een vrijwilliger die altijd klaar staat en vaste bezoeker Rosa. Ieder met een eigen karakter, levensloop en problemen. En er zijn mensen uit de buurt. Jong, oud, arm, rijk… die zich vaak eenzaam voelen binnen hun vier muren. Gelukkig is er Sterre, kleindochter van Rosa. Zij wil de mensen in de buurt dichter bij elkaar brengen en zo de eenzaamheid doorbreken. Dat blijkt nog niet zo eenvoudig. Tussen droom en daad staan wetten en praktische bezwaren. En een onverwachte wending.

Heel erg graag tot dan!