Hey, wat is je snapchat?

Workshop

Designerdrugs, professionele nabijheid, social media…zomaar een greep uit de thema’s die aan bod kwamen tijdens het symposium Hoe overleef ik de jeugdzorg? Vierdejaars studenten Social Work van ZUYD Hogeschool inspireerden met workshops professionals uit het jeugddomein. Het symposium werd goed bezocht en deelnemers reageerden enthousiast.

Enkele leden van het leeratelier Kansrijk met Jeugd (Werkplaats Sociaal Domein ZUYD) is gevraagd om uit de tien workshops eentje te kiezen die zij als het meest inspirerend hebben ervaren. Hun hart ging sneller kloppen bij de workshop Hey, wat is je snapchat?, verzorgd door Alma Steenstra, Sara Claessen, Ellis Hover en Lotte Severens. Doorgaans is er veel aandacht voor gevaren van social media, maar deze workshop stond juist in het teken van de mogelijkheden die het medium biedt voor jeugdhulpverleners en is daarmee vernieuwend.

De vier studenten mogen de workshop presenteren in een van de bijeenkomsten van het leeratelier Kansrijk met Jeugd en zullen in contact worden gebracht met jeugdhulpverleners die voordeel kunnen hebben bij het gebruik van social media. Ook volgt op korte termijn een artikel waarin de studenten hun aanbevelingen en visie toelichten. Heeft u ook interesse in de workshop? Neem dan contact op met Loes Linssen, kartrekker van het leeratelier Kansrijk met Jeugd, via loes.linssen@zuyd.nl

Over dit etalage werk

Over de auteur/ontwikkelaar